ESDA_Estampació tèxtil

estampació

PROFESSORS RESPONSABLES:  Miriam Albiñana, Rosa Oliveras, Joan Albert Sanchez

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: Equip del Departament i alumnes actuals. Antics professors i alumnes.

DEPARTAMENT: Disseny d’Estampació i Tèxtils Artístics
ASSIGNATURES: totes les assignatures del departament
NOMBRE DE PROJECTES: 1

DESCRIPCIÓ:
Projecte de difusió del departament de Disseny d’Estampació i Tèxtils Artístics a partir de la gestió d’un compte d’Instagram. L’objectiu dels hashtags que es van creant és informar visualment i en xarxa sobre les activitats, la història, els interessos, el present i el recorregut del departament origen de d’escola Llotja al 1775 i del disseny d’indianes, així com del treballs d’antics alumnes i dels alumnes actuals, professionals, professors, etc. Es tracta també de propiciar un intercanvi dinàmic i immediat per tal de connectar amb altres usuraris, plataformes, centres i estudis arreu del món que  investiguen en els processos gràfics i de dibuix que requereix l’indústria, des d’un punt de vista contemporani.

ACTIVITATS:
240+ Compte a Instagram: ESDA_ESTAMPACIO.TEXTIL
Hashtags sobre les activitats, la història, el present i el recorregut del departament

CONTEXT:
La Junta de comerç en 1775 va crear l’escola la Escuela Gratuita de Diseño. El seu objectiu fundacional va ser formar dibuixants per tal de dissenyar objectes i motius ornamentals que serien fabricats per les noves manufactures d’indianes. Aquesta connexió entre escola, indústria i procés professionalitzador continua des del departament d’Estampació a partir del qual es va gestar l’actual ESDA Llotja.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
A modus de memòria visual del present i el passat en construcció permanent, l’arxiu i el projecte són una mateixa eina i projecte que es construeix alhora.

ÀMBITS DE TREBALL:
Disseny  i Art, artesania i tecnologies
Art i pedagogia
Professionalització

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Els col·laboradors son són agents i entitats en xarxes socials instagram, facebook, pinterest.

+ INFO I LINKS:
Us podeu fer seguidors del projecte d’Instagram

USUARI:
ESDA_ESTAMPACIO.TEXTIL
DISSENY_ESTAMPACIO&TEXTIL_

Escola Superior de Disseny i Art. Llotja. Barcelona.
240 Anys_ INDIANES 1775-2015

#1775escuelagratuitadediseño #2014escolasuperiordedissenyiartllotja #llotja #primerdaguerrotip #240anys #indianes #llotjademar #pladepalau #juntadecomerçdebarcelona #barcelona #art #disseny #textil #textilesdesign #estampats #estampacio #patterns #creativitytextil #antigallotja #departamentestampaciotextil #historia #barcelonaantiga

PINTEREST
ESDA_ESTAMPACIO&TEXTIL
pinterest

FACEBOOK
USUARI:
CREATIVITY TÈXTIL ESCOLA LLOTJA BARCELONA

 

 

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>