Pedagogia més enllà de l’escola

PROFESSORA RESPONSABLE: Núria L. Ribalta
DEPARTAMENT: Esmalts Artístics
NOMBRE DE PROJECTES: projecte d’investigació individual

DESCRIPCIÓ:
El projecte tracta de recercar sobre la bibliografia pedagògica d’autors i professors de l’Escola Llotja al llarg de la seva història, incidint sobretot en els manuals tècnics i d’oficis, el seu ús actual al programa de l’escola, així com en els programes formatius d’altres institucions educatives.
L’objectiu final és crear una base de dades amb la bibliografia complerta i la seva localització, fent servir el mateix sistema de classificació i difusió de la biblioteca i marcat de manera especial amb un codi visual d’acord amb la direcció del centre i la Biblioteca de l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja. Possible exposició final dels volums i manuscrits amb un valor patrimonial (préstec interbibliotecari), acompanyat d’informació de cadascun dels professors-autors.

ACTIVITATS:
240+ Pedagogia més enllà de l’escola. Recopil·lació de manuals tècnics i d’oficis de docents i autors relacionats amb l’escola. Possible exposició amb algunes de les peces, llibres i manuals més antics.

CONTEXT:
La Biblioteca alberga actualment més de 12.000 volums. El fons bibliogràfic es troba dividit en dues sales de lectura: “Ciutat de Balaguer” especialitzada en tots els àmbits del disseny i l’arquitectura, i la sala “Sant Andreu” especialitzada en arts plàstiques. Aquestes sales estan obertes al públic on pot consultar-hi el material bibliogràfic.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Bibliografia dels manuals escrits per professorat de l’escola. Recopil·lació i proposta de consulta sota uns criteris específics.

ÀMBITS DE TREBALL:
Història de l’escola
Art i pedagogia

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Consulta amb l’Albert Rovira, Cap d’Estudis, responsable d’una part de l’arxiu de l’Escola, la direcció (llistat de professorat) i amb l’Elina Norandi com a responsable de la direcció de les dues sales de lectura. Xerrades amb professors jubilats, consulta a l’arxiu a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de San Jordi, entre d’altres fons, especialment la biblioteca Garrut. També amb la Biblioteca de Catalunya i amb la col·laboració de la bibliotecària del fons històric M. Àngels Sanllehy.

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>